Wilvana

Ik heb me niet gemengd in de zwartepiet-discussie. Ik ben geen kind. Ik heb geen kinderen. En buiten het snoepgoed en de cadeautjes was ik als kind niet geïnteresseerd in Sinterklaas.

Naar mijn mening hebben wij als volwassenen dé ideale oplossing voor dit maatschappelijke conflict -want dat is het wel geworden- aan onze neus voorbij laten gaan: vragen aan onbevooroordeelde kinderen of zwarte piet ook een ander kleurtje zou mogen hebben. Nu is het daar te laat voor. Onze kinderen worden nu voor het 3de jaar op rij geïnstrueerd en geïndoctrineerd om óf een probleem te hebben met zwarte piet óf zwarte piet op handen te dragen.

Ik heb me niet gemengd in SylvanaSimons-gate. Ik ken het mens niet persoonlijk dus waarom zou ik haar hatelijkheden naar het hoofd slingeren en enge dingen toewensen?

Wat ik vandaag wel moest vaststellen is dat Simons en Wilders tegengestelde polen lijken maar naar mijn mening uit eenzelfde blok hout gesneden zijn.

Beiden hebben ze persoonlijke problemen waarvoor ze een complete bevolkingsgroep willen laten boeten. Beiden kunnen ze het verleden niet loslaten. Beiden verkondigen ze eenzijdige waarheden. Beiden schoppen en treiteren ze een beer tot hij aanvalt en roepen dan: “Zie je wel dat een beer gevaarlijk is!” En beiden willen ze bewaking tegen de beer die ze liever schopten dan met begrip en nuancering naar een nieuwe plek geven.

Ik merk dat steeds meer goede, genuanceerde mensen die niet kijken naar kleur of gender of geaardheid bij het kijken en luisteren naar beiden hard en misnoegd worden uit frustratie om zoveel kortzichtigheid in meningen.

Uiteindelijk worden we daar toch allemaal de dupe van en wie heeft dan gewonnen, Simons en Wilders?

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)