Writer’s block

Zelf heb ik er nooit last van gehad: writer’s block. Ja, wel eens een dagje dat ik geen zin had of teveel afgeleid werd door andere super belangrijke #nietdus dingen.

Maar echte writer’s block….dat eenzame staren naar een blank scherm, amper een idee hebben van wat je op papier wil zetten, de muse is weg en je hoofd vult zich met watten? Nee, dat kende ik niet.

Kende.

Tot 5 dagen geleden.

Ik staar al 5 dagen met groeiende wanhoop naar een blank scherm.

Uiteraard zijn er heel veel tips te vinden via Google. Maar die draaien meestal om het vinden van inspiratie. En dat is zelden een probleem voor mij.

Meer tips die ik níet volg?

Probeer een nieuw lettertype, nieuwe letterkleur of lettergrootte.  Nou, nee, dan ga ik daar weer urenlang mee experimenteren om ontevreden de dag te eindigen.

Stap in het openbaar vervoer en ga zomaar ergens heen. Ik word dan weer afgeleid door wat ik uit het raam zie én het feit dat ik moet opletten waar ik uitstap en weer opstap. Teveel stress, joh.

Geef toe aan de afleiding. Dat werkt bij mij 1 dag maar daarna zink ik weg in de afleiding. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Ga naar een boekenwinkel. Fout, fout, fout. A, ik heb geen geld voor papieren boeken dus ik vertrek altijd droevig en b, ik verdwaal te makkelijk in de verhalen van anderen.

Ga afwassen of ijsberen. Pardon wát? Afwassen doe ik al elke dag met frisse tegenzin en ijsberen is volstrekt nutteloos onder alle omstandigheden. #vindik

Doe iets doms op Facebook, Twitter of een ander sociaal netwerk. Want hey, social media is absoluut geen complete afleiding en zeker geen smoes om alles te doen behalve schrijven.

Luister naar de regen. Vooral handig op een zonnige zomerdag met blauwe luchten. Enne, ik heb een slaapapp waarmee ik heerlijk in slaap val op het ritme van onder andere……de regen!

Uiteindelijk geloof ik toch in mijn eigen manier om een dagje ik-heb-geen-zin-in-schrijven te doorbreken: een lange wandeling waar je bezweet van thuiskomt. 4 dagen lang heb ik andere methodes geprobeerd, zonder resultaat. Vanmorgen maakte ik die lange wandeling.

Zodra ik tempo maakte, deden mijn hersenen dat ook. Zo heb ik de blogpost van gisteren *kuch* die ik vandaag publiceerde *kuch* in mijn hoofd geschreven tijdens de eerste 4 km. En wat je nu leest is dan weer het resultaat van die laatste kilometer.

Als je writer’s block hebt schrijf je over het hebben van writer’s block.

Ik kom er toevallig achter dat dat dan weer een manier is om er vanaf te komen. Go figure!

Maar…….ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar wat jullie ideale manier is een creatieve impasse te doorbreken.

 

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)