Zomertijd 2016

Er doet een quote de ronde die van een oud indianen stamhoofd zou zijn. Vrij vertaald zegt de man dit:

Alleen de blanke man knipt een stuk van de bovenkant van een deken, plakt het aan de onderkant en zegt dan dat de deken langer is geworden.

Jawel, wintertijd wordt weer zomertijd!

En mensen zullen weer last hebben van het verzetten van de klok.

Sommige mensen, zo lees ik via Twitter, mopperen vooral over al die klokken die ze moeten verzetten. Ik moest op mijn handen gaan zitten om niet te antwoorden dat ze dan wat minder klokken in huis moeten hebben. Je leeft er een stuk rustiger van, van minder klokken in huis.

De tijd op onze magnetron verzetten we nooit. Die loopt straks weer mooi gelijk met de rest van Nederland. Geen stress, geen gedoe, een stuk rustiger.

Andere mensen liggen op voorhand al wakker van de slapeloze nachten die hun verstoorde ritme zal meebrengen. Wakker liggen omdat je weet dat je gaat wakker liggen is wellicht de reden dat je wakker zal gaan liggen. Het mensenbrein is gek wat dat betreft.

Ik heb al enkele jaren geen last meer van ‘zomerwintertijdwisselingen’. Eigenlijk sinds ik zoveel mogelijk klokken verwijderd heb uit mijn leven. Waar ik kan, leef ik met het dag- of nachtlicht. Ik heb moeite met opstaan op een duistere winterochtend maar in hartje zomer ben ik om 5 uur al kwik en fit en klaar om aan de dag te beginnen.

Er zijn logische en goede redenen voor het afschaffen maar ook voor het aanhouden van zomer- en wintertijd.

“Ook mensen hebben moeite zich aan te passen aan wijzigingen in het dagritme. Vooral kinderen, ouderen en avondmensen hebben hier last van, waardoor ze in de week na de aanpassing oververmoeid kunnen raken.” ~ Wikipedia

“Daarbij haalt men vooral energiebesparing als voordeel aan, waarschijnlijk omdat dit in geld uit te drukken valt, dit in tegenstelling tot sommige andere voordelen zoals lekker lange zomeravonden.” ~ Wikipedia

Zomertijd. Wintertijd. Mijn assistente Poei ziet dat hele tijdgedoe liever verdwijnen. Slapen, brokjes, slapen, plasje, slapen, zon, regen en tevreden zijn. Daar draait het tenslotte in het leven alleen maar om. šŸ˜‰

ACVG

Hallo lezer die mij volgde naar het einde van deze blogpost! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je kan hier slechts 30 dagen reageren. Daarna nog vragen of opmerkingen? Klik op Contact!
ACVG

Latest posts by ACVG (see all)